Referencer

Fleggaard Detail

Hos Fleggaard Detail er vi ikke i tvivl. Arne Nielssons foredrag "Viljen til Sejr" er ganske enkelt verdens bedste! Den samlede ledergruppe havde fornøjelsen af Arne Nielsson og foredraget i forbindelse med et internt kursus i coaching, og vi oplevede alle et konstruktivt og brugbart indspark af de helt store og positive. Selvom der er højt til loftet hos Fleggaard, bevæger vi os i en verden, hvor store sejre måske blot markeres med et ekstra skulderklap eller et anerkendende "godt gået". Men via Arne Nielsson foredrag er vi blevet bedre til at bruge vores sejre og ikke mindst til at omsætte sportens energi og begejstring til engagement og kampgejst i vores dagligdag. Personligt har jeg oplevet Arne Nielsson tre gange, og jeg tør godt love, at flere vil komme til. For enhver erhvervsleder, der ønsker at udfordre sig selv og sine medarbejdere til en mere positiv og energisk indstilling, er Arne Nielsson og "Viljen til Sejr" simpelthen et "must".
Mvh Mike Simonsen, Adm. direktør, Fleggaard Detail 

Mærsk

Kære Arne Nielsson, Som tidligere fortalt så havde både jeg og mit team stor glæde af dit foredrag - og jeg vender senere tilbage mhp hvorvidt og hvordan vi kan formalisere et fremadrettet samarbejde. 'Et foredrag med Arne Nielsson er garanti for en 'hænderne over hovedet dag'. Engagementet og energien er smittende - parallellerne fra sportens verden til erhvervslivet er relevante og konkrete'´.
Kh Jesper, Mærsk

Åbent foredrag

Jeg var i aftes, onsdag den 2. maj, i Haderslev til foredrag med Arne Nielsson, den tidligere kaproer. Det var en enestående oplevelse. Det er år siden, at jeg har hørt et så veltilrettelagt og sammenhængende foredrag, med så stor begejstring og indsigt, fortalt på et dansk, alle kunne forstå. Og med stor respekt for Arne Nielssons måde at invitere publikum til at glædes, begejstres og overveje, hvordan man i sin egen hverdag, på jobbet som på hjemmefronten, kan gøre den lille forskel, det er at løfte stemningen.

På vej ud hørte jeg nogle, der sagde, at Arne Nielsson jo stort set ikke sagde noget, der ikke stod i hans bog. Til en vis grænse er det måske korrekt. Jeg har selv læst bogen "Viljen til sejr, harmoni i job, familie og fritid" 2 gange, og det var da en genkendelig glæde, der opstod, da temaerne om at ændre "find fem fejl"-mønsteret til "find fem succeser"- blev nævnt. Det var godt endnu en gang at få historien bag de dage, hvor vi tager hænderne over hovedet og lader vores gode humør smitte af på andre.

Det var givende at høre Arne Nielsson beskrive private og faglige eksempler, så man blev ført til sin egen hverdag, for at overveje, hvor man ville lægge sit fokus og hvilken værdi det vil have for andre end én selv. Det var givende at høre om de seneste resultater indenfor stressforskning, spændende at høre om de idrætsfolk, som Arne Nielsson coacher, og givende at bryde nogle grænser og give den hele armen i et rungende "Yes" og efter pausen komme ind med hænderne over hovedet eller på anden måde at vise sin begejstring.

Den form for foredrag, som Arne Nielsson repræsenterer, er en givende form. Inspirerende og levende, med musik, sammenhængende formuleringer, humor, demoer, snak med sidemanden, kropslig udfoldelse og refleksion samt profleksion. Jeg er selv coach og mener, at Arne Nielsson absolut er i den positive særklasse. Indsigterne er enkle og basale, og sådan skal det også være. Ud til folket med glæden, så de selv tager ejerskab for den.

Og glem så ikke, at der hvor skiftet sker, er når man implementerer, at det er træning, træning og atter træning at skabe og opretholde glæden, begejstringen, overskuddet, energien, den afstressende og fremmende tilstand hos sig selv og andre. Der var i dag en person, der spurgte mig: hvad var det vigtigste, du tog med derfra? Det var et godt spørgsmål, og gode spørgsmål fortjener gode svar. At jeg igen kom til at huske, at "man skal lære af sine succeser", satte meget i perspektiv. Arne Nielsson beskriver, at man naturligvis også skal lære af sine fejl. Når man har gjort sig klart, hvad man har lært, må man glemme dem, og komme videre.

Men dette fokus på at lære af succeserne, af det der virkede, af det, der fungerede og løftede, er jo en indsigt, der i min model af verden placerer sig i verdensklasse. Når man som jeg elsker ord og sammensætning af ord, er det en ren gave at have hørt et foredrag fra en vidende og jordnær herre, med erfaringerne og pointerne på plads. Og befriende at Arne Nielsson gav sin ærlige mening. Han blev bl.a. spurgt om, hvad man skulle gøre, hvis ens leder var negativ. Spørgsmålet blev stillet i en kontekst, hvor Arne Nielsson talte om den effekt, vi har på hinanden i en personalegruppe, familie mv. og at det er tankevækkende, at den stærkeste følelse kommer til at styre gruppen, hvilket betyder, at den negative stemning, hvis det er den stærkeste, lynhurtigt smitter den øvrige gruppe. Arne Nielsson beskrev, at hans mening var, at man skulle finde sig et andet job, hvis en leder var og blev ved at være negativ.

At gøre sig klart, hvilke kampe man ville kæmpe, men også at forlade området, hvis eller når en kamp var forgæves. Tak til Anne Muxoll Søberg, Haderslev, for at have fået Arne Nielsson den lange vej fra Sjælland til Sønderjylland. Kæmpe godt initiativ.
Venlig hilsen Christel

Fragt Terminalen

Hej Arne Nielsson, Jeg er lige kommet tilbage ”på pinden” efter at have hørt dit foredrag på Scandic og jeg sprudler af energi. Om 1 ½  time skal jeg holde personalemøde med en dagsorden jeg lavede i går. Nu er jeg ved at lave den fuldstændig om da jeg har fået ny inspiration oven på et kanon foredrag.

Jeg hørte dig første gang omkring 1998, en lørdag på Kryb-i-ly Kro, Taulov da jeg var ved Dan Transport a/s. Jeg kan huske at jeg havde været i byen med en kollega dagen i forvejen, havde tømmermænd og bestemt ikke var motiveret for en lørdag med kursus. Det handlede om vinderkultur i firmaet og om at være proaktive, der var rollespil, hvor vi bl.a. skulle sidde helt tæt med en kollega og rose ham/hende (jeg lugtede vist ikke for godt ud af munden) og en masse andet.

Jeg husker tydeligt, at mine tømmermænd hurtigt forsvandt og i dag står det stadig som et af de mest inspirerende kurser jeg har været på og jeg refererer ofte derfra og bl.a. hører ”proaktiv” til et af mine yndlings ord. Nu er der så mange der bruger det men det var der faktisk ikke for bare fem år siden. Jeg kan huske at jeg kom som en etter og gik derfra som en femmer. Derfor havde jeg selvsagt store forventninger til dit foredrag i dag og de blev til fulde indfriet.

Du ER i top fem herhjemme og det siger ikke så lidt. Nu vil jeg tilbage til mine forberedelser og give mine medarbejdere/kolleger et mentalt spark bagi så vi i fællesskab kan fokusere på nogle fælles værdier med en positiv fællesnævner så vi kan få mange flere femmer dage. Endnu engang tak for en fed oplevelse.
Med venlig hilsen, Fragt Terminalen A/S, Jens S. Møller

DIAGEO

Hej Arne Nielsson. Tak for et par rigtig gode timer, som lige præcis gav det jeg havde ønsket, håbet og troet på du kunne give… nemlig en positivisme og en tro på at tingene kan lade sig gøre. Jeg har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger, og alle er nu fyldt med energi! Du har så meget andet at give på det personlige plan; energi, humor og ikke mindst dagligdagshistorier.

Du må være en fantastisk observatør af det der foregår omkring dig - at gøre det, du gør med dine historier/anekdoter kræver en konstant "tilstedeværelse med dine omgivelser" for at kunne få omsat små dagligdagsoplevelser til brugbare historier om livet. Meget beundringsværdigt.

Endvidere har du en fantastisk evne til at få sat tingene i et enkelt og konkret perspektiv - basis ting, som alle ved, er det, der skal til for at få glæde i arbejdet og i privatlivet, men som man desværre alt for ofte glemmer. Alle burde 2 gange om året få en reminder på disse ting! Tak for det Arne!
Mange hilsner og på snarligt gensyn, Martin, DIAGEO